Így dekoráld a konyhád Karácsonyra (9 tipp)

9 tipp, hogy varázslatos Karácsony hangulat legyen a konyhádban

 

1, Girland, Fenyőág

Otthonunk elengedhetetlen karácsonyi dekorkellékei a girlandok és fenyőágak. Hihetetlen varázslatos hangulatot tudnak az enteriőrbe csempészni, és ha élő ágakat használunk, a káprázatos fenyőillatuk betölti a teret. A girland legideálisabb helye a konyhában az ablak fölött van, vagy esetleg teljesen körben, az ablakkereten végigfuttatva, de a nyitott polcokon is jól mutat. Extrán hozza az ünnepi hangulatot, ha égősort rejtünk bele.

 

 

2, Tálcák

Ezekben a tálcákban az a jó, hogy mindig az aktuális szezon és ünnepek szerint alakíthatóak és díszíthetőek, ráadásul roppant funkcionálisak is, ugyanis segítenek rendszerezni és rendben tartani a munkafelületet. Általában fából vagy fonott anyagból elérhetőek ezek a tálcák, de akár a kedvenc tortaállványodat is használhatod a célra. Minden konyhában elkülönülnek azok a részek, ahol összegyűlik a sok-sok kellék. Ilyenek a sarkok, a mosogató vagy a főzőlap környéke, ahol több eszközre is szükségünk van. Egyszerre több tálcát is érdemes különböző helyeken, különböző célokra elhelyezni. A főzőlaphoz közel helyet kaphatnak a fakanalak, keverőkanalak, fűszerek, míg a mosogatóhoz közel a mosószer, szappan, mosogatás kellékei. Nagyon szépen mutat, ha a karácsonyi időszakban ezek a tálcák fel vannak öltöztetve, mindenféle karácsonyi dekorációval, úgymint karácsonyfák, hópelyhek, csillagok, kiszúróformák, állatkák, stb.

Akril tipp:

Maga a tálca is lehet akrilból, ami azért nagyon előnyös, mert az akril hihetetlenül könnyen tisztítható és antibakteriális, így a konyhában remekül megállja a helyét.

 

 

3, Díszek

A karácsonyi díszek elhelyezése a legalapvetőbb díszítési technika. Rengeteg dísz közül lehet válogatni, és nagyon gyorsan, és könnyen Karácsony hangulatot teremthetünk velük a konyhában. Ilyenek például a koszorúk a főzőlap felett, karácsonyi kinyomó formák, hópelyhek, csillagok lelógatva szekrényajtókról vagy a csillárról, továbbá a konyhai székek szalagdíszítései.

 

 

4, Karácsonyi konyharuhák

A legolcsóbb, de annál mutatósabb tipp, a konyharuhák ideiglenes lecserélése karácsonyi tematikájú textíliákra. Ezek a konyharuhák a konyhában bárhol elhelyezve tökéletes karácsonyi kiegészítők.

 

 

5, Nyitott polcok

Amennyiben van a konyhában nyitott polc, vagy polcrészlet, úgy érdemes kihasználni ezt az adottságot is. Úgy válogassuk össze itt a dolgokat, hogy azok önmagukban is karácsonyi kellékek legyenek, vagy sima konyhai kellékeket keverjünk karácsonyi kiegészítőkkel, dekorációkkal, illetve egy girlandot is végigfuttathatuk ezen a területen. Nagyon szuperül mutatnak a régi karácsonyi díszek, karácsonyi konyhai kellékek, natúr fa dekorációk.

Akril tipp:

Ha szeretnél konyhádba pár polcot, válassz akrilt, a tökéletes, tiszta, letisztult megjelenéshez.

 

 

6, Kalendárium a konyhában

Ha van akkora szabad falfelület a konyhában, ami helyet adhat az adventi naptárnak, bátran helyezd ide. Tökéletes karácsonyi díszeleme lesz a térnek. Ráadásul, ha finom falatkákat, édességet rejtenek a csomagok, extrán indokolt is a helyválasztás.

 

 

7, Átmeneti képek

Akár a nyitott polcokon kapnak helyet képek, festmények, akár a falon, okos megoldás ilyenkor átmenetileg kicserélni őket karácsonyi témájúakkal.  Ezekbe a képkeretekbe a képeken túl karácsonyi képeslapokat vagy akár karácsonyi szalvétákat is helyezhetünk, melyek garantáltan megteremtik a varázslatos ünnepi hangulatot.

 

 

8, Üvegbe a karácsonyi finomságokkal

Ha Karácsonykor vagy az adventi időszakban készül valami finomság, annak a legjobb helye díszített befőttesüvegekben, üveg tárolókban van. Ezek az édességgel megrakott kis üvegcsék amellett, hogy tökéletes dekorációk, a bennük rejlő elemózsiából sem marad egy darab sem, ugyanis így sokkal jobban kívánatosabbak, mint dobozokban elrejtve.

 

 

9, Kávé & forrócsoki tálca

Ez a kis hely a konyhában csak a pihenésről, élvezetekről, kényeztetésről, örömről szól, így tökéletes ünnepi szentély lehet. Egy ünnepi mécses meggyújtása, és valami forró lélekmelegítő elkészítése után garantáltan nem érzed olyan sötétnek és hűvösnek a téli reggeleket. Ezen a tálcán helyet kaphatnak a karácsonyi bögréid, mécsesek, gyertyák, karácsonyi konyharuhák, kávéőrlemények, teák, kakaóporok, forrócsokoládé keverékek, fűszerek és minden, ami megédesíti a mindennapokat. Extra tipp, hogy az előző pontban említett üvegeket itt is elhelyezheti, ugyanis nincs is jobb társ, mint egy csésze gőzölgő cappuccino és egy finom zabkeksz.

 

 

 

 

Acril Art