Őszi színek, őszi ízek, őszi konyhák

Őszi színek, anyagok, textúrák a konyhában

Az ősz beköszöntével, minden évben megérkeznek hozzánk azok a lelket melegítő illatok, ízek, színek melyek meleggé varázsolják ezt a hűvös évszakot. A skandináv országokban káprázatosan erős kultúrája van annak, miként lehet a melegséget, fényt, meghittséget becsempészni az otthonunkba, miközben kinn hideg és sötét van. Ebben a blogbejegyzésben elhoztunk nektek pár inspirációt, arra az esetre, ha a konyhádban is szívesen körülvennéd magad az ősz színeivel. 

Neked mi jut először eszedbe az őszről? A színes avartakaró, az aranyló naplemente, a sütőtök harsány narancs árnyalata, netán egy gőzölgő leves mely átmelenget, vagy esetleg a kedvenc kötött zoknid? Minden esetre mi összegyűjtöttünk nektek pár meghatározó őszi ételt, melyekhez színükben passzoló akrillapokat választottunk. Reméljük megtalálod a szortimentben azt, ami az őszt jelenti számodra.

Ha a paletta láttán kedvet kaptál otthonodba csempészni ezt a hangulatot, most megmutatjuk, miként tudod ezeket a színeket a konyhádban használni.

Az őszi színpalettában az a lenyűgöző, hogy amíg a hideg hónapokban csalogat, hogy főzz egy krémes, forró levest, addig a megfelelő kiegészítőkkel, apróságokkal, színkombinációkkal tökéletesen frissé és üdévé varázsolható az év többi részében.

A hideg hónapokban bátran társítsd a narancssárgát, terracottát a barna és a bézs árnyalataival egészen a világos bézs, krém színtől kezdődően a meleg gesztenyebarnán át, a mély termőföld barnáig. Ezt a színkombinációt kiegészítheted kerámia tárgyakkal,  fonott kosarakkal, tárolókkal, bőrrel, bronzos árnyalatú fémekkel. Ami pedig igazán otthonossá varázsolja a konyhát az a fa használata, mely visszaköszönhet a padló vagy a konyhabútor anyagában.

A meleg hónapokban használd a narancsos árnyalatok komplementer színeit, a mélykéktől a türkízen át, egészen a menta árnyalatig. Ez a színkombináció igazán üdévé és frissé teszi az otthonodat. Tedd el jövő évre az őszi-téli hónapok barna kiegészítőit, és ilyenkor használj minél több neutrális színt, mint amilyen a bézs, a fehér árnyalatai, a világos arany, vagy a fekete. Ha minél több kiegészítőn, díszen, apróságon köszönnek vissza ezek a semleges színek, az segít összefésülni a két említett komplementerszínt, és így varázsolnak egységet.

Reméljük kedvet kaptál, hogy az őszi ízek mellett bátran használd az ősz jellegzetes színeit, és textúráit is otthonodban. Ha pedig ehhez akril munkalapot választanál, keress minket bizalommal. Örömmel segítünk a tervezésben, kivitelezésben, továbbá a blogban megemlített akrilszíneken túl rengeteg más szín közül válogathatsz nálunk. 

 

Acril Art